Home Естрада Кое е вистинското име на Миле Китиќ

Кое е вистинското име на Миле Китиќ

Пејачот има низа хитови кои сите ги сакаат и пејат, но сепак никој не знае кое е неговото вистинско име. Она што е исто така интересно е дека е роден на 1. јанураи, односно на Нова Година, а неговото вистинско име е Милојко.

Веруваме дека многумина тоа не го знаеле.

Пејачката Марта Савиќ, сопругата на Миле Китиќ, била сведок на општинско венчавање на еден естраден пар, продуцентот Мирко Гавриќ и Драгана Ракчевиќ.Марта Савиќ, фолкерката која му е сопруга на Миле Китиќ, ја доби честа да биде кума на свадбата на продуцентот на Гранд, Мирко Гавриќ и неговата избраничка, пејачката Дргана Ракчевиќ.

Марта иако беше кума, направи скандал и замалку ќе ја расипеше цела церемонија, бидејќи како што вели ја заборавила дома личната карта.

„Доцнев на свадбата, ја загубив личната карта од паника, а како да ги венчаме младите без лична карта. Се беше од возбуда, ја држев во рака и ја снема“, рече пејачката.
За среќа, таа ја нашла личната карта и свадбата поминала во најдобар ред.

Миле Китиќ и Марта Савиќ воопшто не се штедиле, па за секој член од семејството во нивниот дом направиле по еден спрат.

Има и внатрешен базен кој само со допир на едно копче може да биде надворешен.

„Различно е кога човек го ужива во луксуз на готово, а различно е кога за тој лускуз мора да се потрудите. Полека и чекор по чекор средив сама, секој детал во домот сама го купив и наместив. Ништо од ова не е паднато од небо. Некогаш ми е тешко бидејќи сакам сама да се грижам за оваа куќа и поради тоа сум горда на себе, изјави Марта во една прилика и додава:

Секој дом треба да личи на газдата, многумина мои пријатели ми се јавуваат за да им помогнам кога уредуваат стан или куќа. Мислам дека е голема грешка што не почнав да ја работам таа работа, вели пејачката.

Елена, ќерката на Миле и Марта започна музичка кариера, но во различен правец од нејзините родители.