Home Естрада Продавачката Мира: Синот на Брена и Боба пазари кај мене – кога...

Продавачката Мира: Синот на Брена и Боба пазари кај мене – кога ќе влезе во дуќан, после два часа мириса на парфем

Неколку десетици метри од домот на популарниот пар, Филип Живојиновиќ и Александра Пријовиќ има продавница, во која синот на Боба Живоиновиќ и Лепа Брена посинок редовно привлекува.

-Често го гледам Филип, Александар не доаѓа. Кога Филип ќе влезе во продавница, сè мириса на парфем. Тој купува различни нешта и храна, како и домашни потребштини.

Многу е културен и воспитан, секогаш зборува со насмевка. Секогаш остава и добар бакшиш, а еве само неколку дена разговаравме и за Александра. Тука кај нас доаѓаат бројни познати личности: Чола, Кеба, Лукас, Пејовиќ …“ – се сеќава низ насмевка продавачката Мира.

Соседите исто така ја коментираат и сопругата на Филип, познатата пејачка Александра Пријовиќ:

Често излегуваа на прошетка во паркот, додека Александра беше бремена. Или ако Филип не беше дома, таа излегуваше сама. Откако се породи, не сум ја видел.

Најверојатно бебето е се’ уште мало, така што не може да го остави, но јас сум сигурен дека ќе излезе штом времето ќе се потстопли“ – вели еден сосед.