Home Живот Весна Петрушевска распали на Фејс: Ние сме народ кај кого сè поминува

Весна Петрушевска распали на Фејс: Ние сме народ кај кого сè поминува

По последната афера со лажното собирање средства за дечиња на фондацијата Допир, со своја реакција на социјалните мрежи се јави Весна Петрушевска:

“Ние сме држава каде постојат лажни хуманитарни фондации, земја кој никој за ништо не превзема одговорност, градоначалник кој се фали како потрошил над 60 илјади евра на автомобил со државни пари, пратеници кои носат кожни гаќи и немаат никаква етичност па си вработуваат синови, ќерки и секако снаи, ние сме народ кој гради непотребно култ од извесна личност.

Ние сме земја каде политичарите нема да ти честитаат на успехот и постигнувањата, ние сме народ со кратко паметење! И се минува….fuck off!”