Home Живот Избезумена Битолчанка: Мажот ми работи во странство, а јас затруднив од деверот

Избезумена Битолчанка: Мажот ми работи во странство, а јас затруднив од деверот

Во една од групите на социјалните мрежи се појави статус од Битолчанка која влегла навистина во голем проблем:

“Замолувам да биде анонимно. Мажот ми е во странство веќе две години, а јас седам со неговите овде и со малиот.

Убо се понашаат сите по дома, не велам не, а и јас ги сакам и ги поштовам, а и малио ми го пораснаја. Со едното деверче од секогаш сме биле блиски и пред да се земам со мажо убо се дружевме.

Откако замина тој после годината станавме уште поблиски и срам ми е да кажам, ама се сакаме!

Е сега, веќе два месеци сум трудна и незнам шо да прам, незнај ни тој. На кој да му кажам, од кој совет да побарам па ми текна да кажам анонимно. Шо да прам?

Да одам да го извам, не ми се ваѓа, да му кажам на мажо дека е негово, не е додјен, како да е негово, да му кажам на деверчето, можи ќе сака да ме земи, а неќам да се карат браќата. Дајте совет!”