Home Вести Свет Норвешка компанија бара работници – плата 2500 евра, со услов да се...

Норвешка компанија бара работници – плата 2500 евра, со услов да се сакаат животните

Лицата кои ќе потстрижуваат животни месечно ќе заработуваат меѓу 22000 и 25000 норвешки круни, односно меѓу 2260 и 2568 евра.

Норвешката „Мусти груп“ во Хрватска бара фризери за кучиња, т.н грумери.

Кандидатите мора да имаа најмалку средно образование и барем една година работно искуство како фризер на домашни миленици.

Како што се наведува во огласот, кандидатите мора да ги сакаат животните, што е главен услов за вработувањето.