Home Хороскоп Децата родени во Јуни се посебни – еве зошто

Децата родени во Јуни се посебни – еве зошто

Статистички, повеќето добитници на Нобеловата награда го прославуваат нивниот роденден во јуни .

Една студија објавена во списанието Sleep покажува дека луѓето кои се родени во пролет и лето спијат подоцна од оние што се родени во зима. Децата родени во јуни се всушност мали бувови.

Бебињата родени помеѓу пролет и лето често сакаат да се дружат. Овие деца се познати како социјални пеперутки, харизматични луѓе кои го привлекуваат сето внимание без многу напор. Тие имаат тенденција да ги менуваат промените на расположението

Повеќето луѓе родени во јуни се со хороскопски знак Близнаци. Ова значи дека често ги гледаат двете страни на приказната. Поради тоа, лесно простуваат и се навистина великодушни. Сепак, можат да бидат многу неодлучни.

Иако се склони на позитивно расположение, можат лесно и брзо да го променат тоа. Но исто брзо и им се подобрува расположението.

Секој родител е загрижен дали неговото дете ќе ризикува и дали ќе може да внимава на себе. Едно истражување покажало дека кај луѓето родени во мај и јуни има најниско ниво на допамин во организмот. Ова значи дека детето поретко ќе се впушта во ризични ситуации.