Home Естрада Првиот комшија на Дарко Лазиќ: Ми е грев за Марина, тој си...

Првиот комшија на Дарко Лазиќ: Ми е грев за Марина, тој си тера пак по старо – го бараат ти што им должи

Лани Балканот беше преокупиран со состојбата на Дарко Лазиќ, после сообраќајката во која беше повреден. Сите му посакуваа брзо опоравување и веруваа дека тоа ќе биде знак за Дарко, да го смени начинот на живот. Но очигледно не е така.

,,Никако да се смири! Татко му и мајка му се изедоа од грижи, а тој само на кафеана и пиење мисли. Ниту враќа долгови, ниту се труди нешто да заштеди. Куќата му стои онака недовршена, а бебето само што не се родило”- вели соседот на Дарко.

-Гледам дека доаѓаат во некои бесни автомобили, веројатно го бркаат за долгови. За жалење е онаа малата Марина, толку е млада, а веќе има сериозни грижи. Дарко како во кафена да е роден, штом ги отвара очите, брза некаде да заседне.

Си тера по свое. Зборува како ќе се всели во новата куќа, но се сомневам. Тој има долгови, не се откажува од пороци и не мисли на иднината. Да биде се полошо, тој и понатаму се задолжува. Како чавки да му го испиле мозокот – додал соседот.