Home Вести „Ми реко дека Грција е задолжена за Македонски пасоши и мора да...

„Ми реко дека Грција е задолжена за Македонски пасоши и мора да ме регистрираат како грк – Македонија не постои

Статус на Никола Божиновски, наш државјанин кој при пристигањето во Колумбија се соочил со неочекувани проблеми.

Дечки моментално сум во Колумбија и само да ве информирам дека овде Македонија веќе не постои како држава.

Loading...

Во хотелот кога пробаа да ме регистрираат на официјалниот сајт на миграционо не можеа да ја најдат Македонија под ниту едно име од сите што ги имаме, од миграционо ги исконтатирале во министерството за надворешни овде и им рекле дека од сега Грција е задолжена за Македонски пасоши и мора да ме регистрираат како грк и дека Македонија не постои повеќе во системот.

Дечки моментално сум во Колумбија и само да ве информирам дека овде Македонија веќе не постои како држава. Во хотелот…

Публикувахте от Nikola Bozhinovski в Неделя, 18 август 2019 г.

За ова ме известија откако ме регистрирале, не беше возможно да се смени ниту имав време да исконтактирам наша амбасада. Никогаш во животот не сум се чувствувал вака посрамен и понижен.

Loading...