Home Живот Тој има 48, јас 18 – му ги вратив 500те евра, а...

Тој има 48, јас 18 – му ги вратив 500те евра, а сега бара од мене да излеземе

Денес пронајдов паричник пред трговскиот центар. Внатре имаше документи и околу 500 евра, кредитни картички, се’, се’… Веднаш знаев дека сето тоа ќе го вратам, едноставно така сум воспитана, не можам да украдам кога внатре имаше и лична карта од човекот. Го пронајдов на Фејсбук според името и ликот и го контактирав, а тој ми се заблагодари и ми рече да се најдеме во градот.

Имам 17 години и некако ми беше непријатно, искрено и по малку се плашев да се наоѓам со тотален странец, можеби е некој манијак, од каде да го знам, но сепак јас бев таа што се јави и се согласив. Кога се појави му го дадов паричникот, а тој прво што направи го отвори и зеде да ги брои еврата. Бев во шок, не ми се ни заблагодари… веднаш зеде да ме проверува…

А потоа ми ги даде парите и ми рече да си ги земам. Сите пари!!! Речиси 500 евра!!! Дури тогаш бев во вистински шок. Му реков дека тоа е премногу за мене, но тој беше упорен, рече дека сум заслужила и дека само во документите и кредитните картички има многу повеќе, така што тие 500 евра сакал мене да ми ги даде.

После некое убедување се согласив и ги зедов парите. Бев пресреќна на крајот, но…пред неколку минути ми се јави и ме праша дали сакам утре пак да се видиме на некоја пијачка… Тој има 48 години, 31 година е постар од мене и свесна сум што сака од мене…со мене…

Му реков да размислам и дека ќе му се јавам подоцна. Знам дека не е манијак, дека е господин и добро изгледа за своите години, ама сепак, од друга страна многу е постар, а веројатно и оженет…

Не сум светица, а ниту девица, а тој е очигледно многу богат, сешто ми минува низ глава! Никогаш не сум била во ваква ситуација, НЕ ЗНАМ ШТО ДА ПРАВАМ?! Ве молам, помош од поискусни девојки добро би ми дошла…ДАЛИ СЕ ИСПЛАТИ???