Home Хороскоп Хороскопски знаци кои имаат голема шанса да се збогатат, но под еден...

Хороскопски знаци кои имаат голема шанса да се збогатат, но под еден услов

Сите сонуваме да се збогатиме и да си ги решиме проблемите како со волшебно стапче. Сепак, астрологијата вели дека оваа желба е запишана во ѕвездите и некои хороскопски знаци се предодредени за успех и богатство многу повеќе отколку другите.

Па кои се петте знаци од Зодијакот кои имаат најголеми шанси за поседување банковна сметка со многу нули, секако на позитивно салдо?

Девица

Среќен ден: Среда

Среќни броеви: 5, 14, 23, 32, 41, 50

Среќна боја: Бела, жолта, портокалова, сива

Среќен камен: Топаз

Најголем дел од милијардерите се родени во хороскопскиот знак Девица. Тоа се должи на фактот што Девиците се родени перфекционисти. Тие се премногу педантни, прецизни, внимателни, елоквентни. Успеваат да останат тивки кога тоа е потребно и смирени во сложени напнати ситуации.

Девиците воедно се одлични менаџери и со нив на секогаш може да сметате на одлично завршена работа.

Овој знак е познат по тоа што е одлучен, многу трудољубив и вреден, аналитички настроен со изострено око за ситници и детали. Нив повеќе ги мотивира мислата да успеат во својата желба и замисла, отколку слава или богатство. Можеби затоа парите им доаѓаат и толку лесно.

Двајца од најбогатите луѓе во Америка, Ворен Бафет и Лари Елисон, обајцата се Девици во хороскоп.