Home Останато (ВИДЕО) Како да излупите пиперки без да си ги ивалкате рацете

(ВИДЕО) Како да излупите пиперки без да си ги ивалкате рацете

За отприлика еден месец, можеби малку повеќе, ќе почне да се чувствува мирисот на печени пиперки.

Ако и вие сте вредни домаќини кои секоја година подготвуваат домашен ајвар, вреди да го откриете и запаметите овој трик.

Никогаш не е предоцна за да научите како да си го олесните правењето зимница.

Бидејќи, лупењето на пиперките е една од најмачните работи.

Затоа, оваа година откако ќе ги испечете пиперките, ставете ги во хартиени кеси. Не пластични, туку хартиени.