Home Вести Македонија Билјана Ванковска: И после Фрчкоски, Фрчкоска

Билјана Ванковска: И после Фрчкоски, Фрчкоска

Статус на Билјана Ванковска:

,,Фрчкоска како Фрчкоски… И што е тука за чудење? Очекувавте нешто друго?

Инаку, не ми е јасен овој феномен на медиумизација на истражни/судски процеси. Со години ТВ студијата се претворија во судници, а адвокати, судии и обвинители во јавни личности, па и интелектуалци. Јавноста има легитимен интерес, но таа не е судија. Или по улици или по медиуми, најмалку во судници.

Сето ова ми личи на гладијаторска арена во модерни услови…”