Home Вести Златев: Во оваа земја живеат и Албанци – за мене не е...

Златев: Во оваа земја живеат и Албанци – за мене не е страшно да има написи и на албански

Статус на Љупчо Златев:

Двојазичните табли не би требало да се кршат. Во оваа земја живеат и Албанци. За мене не е страшно да има написи и на албански низ цела држава. Море и на англиски нека има.

На крајот од краиштата, еден јазик плус не менува ништо суштинско.

Проблемот се таблите на кои пишува “Северна”, тие треба да се сменат затоа што тие го менуваат идентитетот на мнозинскиот етникум во државава!

Двојазичните табли не би требало да се кршат. Во оваа земја живеат и Албанци. За мене не е страшно да има написи и на…

Публикувахте от Ljupcho Zlatev в Събота, 21 септември 2019 г.

Таблата на албански, не ме негира како Македонец! Таблата со “Северна” ми го ускратува индивидуалното право да се декларирам онака како што сакам!