Home Останато Исчистете еден агол од куќата и ставете го ова за да ја...

Исчистете еден агол од куќата и ставете го ова за да ја отклучите среќата и да привлечете многу пари

Секако, за да имате доволно пари треба да напорно да се работи и да се напредува. Сепак, според старата филозофија, има начин како сето тоа да го олеснете и да и ја отклучите своја среќа и да привлечете позитивна енергија.

Инаку, според фенг-Шуи, во домот треба да има ред и не треба да ги затрупувате аглите и да собирате непотребни работи. Треба да се направи место за новите и убави работи во вашиот живот. Ова е трикот кој се споменува во старите записи.

Потребни состојки:

2 раце ориз
2 стаклени тегли кои треба да се затворат
6 зрна црн пипер

Постапка:

Многу е едноставно, само ставете ги овие состојки во стаклените садови кои претходно сте ги испрале и стерилизирале, по една рака ориз во секоја тегла и по 3 зрна црн пипер.

Теглите ставете ги во два спротивни агли од куќата. Содржината менувајте ја а една, две или три седмици според потребите.