Home Хороскоп За нив сте отворена книга: Овие хороскопски знаци имаат најсилна интуиција

За нив сте отворена книга: Овие хороскопски знаци имаат најсилна интуиција

Интуиција е способност за собрирање податоци од реалноста без користење на научно признатите сетила за вид, слух, мирис, вкус, допир, рамнотежа, топлина, вибрација, болка и слично.

Кога интуицијата нешто во порачува, тоа го чувствуваме како минлив сомнеж, мисла која не прогонува, гушење во грлото или промена во желудникот.

Бидејќи таа се јавува несвесно и нередовно, често не знаеме што да правиме со нејзините сигнали или воопшто не ја препознаваме.

Некои хороскопски знаци просечно се повеќе надарени со способност за сфаќање на пораките од интуицијата, а на врвот се знаците од водниот елемент.

РИБИ: Имате ретка способност за читање на туѓите емоции и намери. Не само што знаете што другите мислат, туку можете да ги завршувате нивните реченици пред тие да ги изговорат.

Понекогаш сакате да го затворите каналот преку кој ги добивате овие ингормации, бидејќи понекогаш тие можат да бидат грди. Во тие моменти е најдобро да се фрлите на вежбање или на некое хоби за да се префокусирате на нешто поведро.

РАК: Вие сте Месечево дете, што значи дека интуицијата ви е најактивна додека спиете. Во таа состојба примате многу малку живи и јасни слики кои прикажуваат туѓи располеженија, желби и стравови. Интуицијата ви е силна и додека сте будни, но тогаш активно се борите против неа, бидејќи ве оптеретува и спречува во работата.

СКОРПИЈА: Вашата интуиција е специјализирана за лоши вести. Мајстор сте за намирисување на зли намери, глупи потези и инциденти. Тешко дека некој сплеткар ќе помине покрај вашиот радар.

Вашиот втор талент е разоткривање на оние на кои им се допаѓате, колку и да се трудите тоа да го сокриете. Ја намирисувате туѓата страст како полициско куче, а потоа стапувате во акција – или бегате, ако некој не ви се допаѓа.

ОСТАНАТИ ИНТУИТИВНИ ЗНАЦИ:

ВОДОЛИЈА: почесто од другите го повлекувате вистинскиот потег, незнаејќи дека во тоа ви помага интуицијата.

ЈАРЕЦ: Ги претчувствува неволјите и катастрофите, но не и добрите можности.

Девица: нејзиниот чувствителен желудник прецизно го најавува развојот на настаните, но нејзиниот разум пречесто се меша и ја збунува.