Home Вести Македонија Миленко до ВМРО-ДПМНЕ: Имаат ли име партиите и членовите кои преминале кај...

Миленко до ВМРО-ДПМНЕ: Имаат ли име партиите и членовите кои преминале кај вас

Генералниот секретар на ВМРО-ДПМНЕ, пред неколку денови на прес конференција објави дека луѓе кои членувале во десничарски партии кои се дел од владината коалиција, преминале во опозициската коалиција и тоа во партијата МААК.

Тој притоа не посочи за кои партии од владеачкото мнозинство станува збор, ниту пак објави имиња на луѓето. Ова во јавноста беше протолкувано како своевиден блеф, а во таа насока е и статусот на новинарот Миленко Неделковски:

Loading...

,,Имаат ли име тие партии? Имаат ли име тие луѓе. Регистрирани ли се како партии? Замолувам за прости/едноставни одговори.”

Loading...