Home Вести Македонија Јоци: Плитичката кариера на Фроска Ременски е завршена за век и веков

Јоци: Плитичката кариера на Фроска Ременски е завршена за век и веков

Статус на Јорданка Ивановска Јоци: ,,Зоки Заев веруел у Фроска, и` давал шанса за да докаже невиност, али ја суспендираше од сите функции. Да ја скратиме прикаската која стана по три дена ултра досадна- политичката кариера на Фросина Ременски е завршена за век и веков.

Утре и да излезе невина од суд, она ќе биде домаќинка која пазарува у ,,Кам”. Таа ќе биде вест, само ако даде изјава пред суд, док влегува на рочиште. И толку. Нема више партиска моќ, власт, ништо.

Никој нема ни телефон да и’ крене за паркинг казна, а ни на маж и’. Во масивните машинерии, партии, како ВМРО и СДСМ, нема индивидуалци, има само колективитет и фабричка лента.

Ако слушаш и вршиш работа, возиш по автопат, ако не-чао. Сите кои ќе излезат од лента се лузери, освен бивши цајкани кои формирале партии.

Во политиката нема збор ,,верувам во некого”. Во политиката ништо не е вечно, ништо не е чисто, се’ е интерес.
Ако, сакаме да ги нарекуваме нештата ко што се’.”