Home Вести Македонија Не само што не е разрешена – Ина Василевска си оди по...

Не само што не е разрешена – Ина Василевска си оди по партиски трибини во име на ВМРО (ФОТО)

По големиот скандал од минатата недела, кога партиски функционер на ВМРО-ДПМНЕ за првпат навести можен сојуз со Србија, односно преиспитување на референдумското прашање од 1991 година, од опозициската партија молк и комплетно игнорирање на овој настан.

Политичари, аналитичари и новинари, побараа итно разрешување на Василевска од Извршниот комитет на партијата, по нејзиното интервју за српски портал, за кое таа два дена по негобото објавување, рече дека е неавторизирано, а нејзините ставови биле само академско гледање на состојбите.

Не само што нема реакција од нејзината матична партија, туку Василевска е ангажирана и на партиаски трибини: