Home Останато Однапред ги собрале поклоните во плик, па младенците ја откажале свадбата

Однапред ги собрале поклоните во плик, па младенците ја откажале свадбата

За некои младенци свадбите станаа повод за добра заработка. Се бараат пари во плик, грепки место цвеќиња, посебни подароци.Но, ова што го направиле свадбен пар од САД се граничи со некултура.

Тие од своите гости побарале однапред да уплатат пари како венчален подарок. На гостите, иако на почетокот им било сомнително сепак се согласиле. Се собрала пристојна сума околу 30.000 долари.Но, на неколку дена пред веселбата им стигнал мејл дека свадбата се откажува.

После многу разговори и солзи одлучивме да ја откажеме нашата венчавка. Ќе ви го кажеме новиот датум дополнително.Сакаме да ви се заблагодариме на уплатите. Можете ли да поверувате дека собравме 30.000 долари.Неверојатно. Не грижете се, парите нема да ги потрошиме за лични потреби туку за погреб.Благословени сме што имаме ваква фамилија и пријатели-пишувало во мејлот на младенците.

Дел од несудените гости им вратиле оти тоа што го прават е срамота и дека ќе размислат дали ќе дојдат повторно доколку решат дали да прават свадба.