Home Живот Синот на Есма разочаран: Мајко моја, не ти се исполнети желбите

Синот на Есма разочаран: Мајко моја, не ти се исполнети желбите

Естрадниот новинар Дуле Мичиќ пренесе статус на еден ид синовите на Есма, Симеон Атанасов:

,,На денешен ден 11.12. пред три години, по кусо и тешко боледување, почина легендарната кралица на ромската и македонската песна Есма Реџепова-Теодосиевска…..

Нејзиниот посинок Симеон Атанасов трогателно (преку ФБ) се сети на својата мајка…“Токму на овој ден изминуваат три години од смр та на големата Есма Реџепова (Мојата Мајка)….Сигурно многумина од вас ќе се сетат на големиот наслов „На Водно нема да чука тарабука“.

Loading...

Не им дозволија на Есма и Стево да се гради музејот на Водно. Со големи маки им дозволија да се гради на Кале…..

А, греота е и срамота пред целиот свет што државата Македонија дозволува се ова сега да се случува со куќата на Есма на скопското Кале. Затоа што по тестаментите на Стево и на Есма тоа и припаѓа на Македонија….

На крај само можам да го кажам следново – Мајко не ви се исполнети желбите. Почивај во мир!“

Loading...