Home Живот Комшиите и аплаудираа пред да тргне на работа, а таа плачеше (ВИДЕО)

Комшиите и аплаудираа пред да тргне на работа, а таа плачеше (ВИДЕО)

Во деновите кога сме сите дома, кај луѓето доаѓа до израз инвентивноста, хуманоста, поччитта и сочувството со своите блиски и подалечни.

Трендот кој почна во Италија, со излегување на терасите во одреден дел од денот и пеење, го прифатија и во други држави.

Вчера во емисијата ,,Еден на Еден”, пејачот Жељко Самарџиќ кажа како е во Србија:

-Ској ден во оределено време, излегуваме сите на терасите и им даваме аллауз на медицинските лица кои се во првите борбени редови со овој вирус. Мене ми иде да ја земам гитарата и да засвирам и запеам, рече Самарџиќ.

Нешто слично се случи и во Англија. Пожртвуваноста на медицинските лица заслужува само почит и пофалби.

Девојка, која работи како медицинска сестра, беше трогната до солзи откако соседите од цела улица заедно ѝ аплаудираа кога таа излегуваше од дома за да оди на работа и да се бори со коронавирусот.

I just love where we live, everyone in our street united to wave Tayla off on her paramedic shift tonight just the boost she needed 🥰 The heroes chocolates and homemade cake were a lovely touch too xx We could hear the applause all the way up Queens Road too This video is exclusively managed by Kennedy News and media. To license or use in a commercial player please contact news@kennedynews.co.uk.

Публикувахте от Ali Porter в Четвъртък, 26 март 2020 г.