Home Естрада Освен што сакала да оди во манастир – Данијела Мартиновиќ за првпат...

Освен што сакала да оди во манастир – Данијела Мартиновиќ за првпат откри зошто и дошла полиција дома

Познатата хрватска пејачка Даниела Мартиновиќ ги следи модерните текови, па исто така е доста активна на социјалните мрежи каде редовно споделува објави со што нејзините фанови се во тек со нејзината кариера.

Таа со години има успешна кариера, која ја започнала во осумдесеттите години, а до денес остварила многу деловни идеи и желби. Но, Даниела открива дека не била секогаш среќна.

-Постојано сфаќав дека сум незадоволна со тоа која сум. Знаев дека сум поинаква и дека, без оглед на тоа што мислат другите, имам потреба да се изразам, изјави пејачката.

Мартиновиќ ја спознала и потребата да мотивира, помогне, охрабри, утеши бројни и тоа преку човечки приказни и нивните пораки.

На тој пат се сретнала и со професорот Балдо, а до него ја довела блиската пријателка и колешка Дорис Драговиќ (57), а Сплиќанката искрено признала што сака да си оствари во животот.

-Желба ми е да одам во еден манастир и неколку дена да бидам во програмата за молчење. Потоа би запишувала и би им пренела на луѓето кои се бенефитите од молчењето, откри пејачката.

Полека но сигурно Мартиновиќ се враќа на настапите, а објави дека наскоро ќе одржи концерт за еден обожавател кој ќе ги покани неговите најблиски.

Бидејќи оваа година ќе одржи „Концерт во твојот дом“, таа откри дека ужива во спонтани свирки во домашна атмосфера, а некои ќе ги памети засекогаш.

„Јас сум личност која не е склона да снима, но сакам да доживеам и на тој начин да се сеќавам. Првото нешто што ми падна на ум беше можеби пред една година, драгата Дорис Драговиќ беше во нашата куќа и така, неприкосновен, Петар седна на пијано и почнавме да пееме. Така уживав во таа магија “.

Не е тајна дека музиката е неизбежен дел од нејзиниот дом, а сега откри и дали некогаш имале проблем со тоа.

„Еднаш, пред една година, полицијата дојде пред нашата врата во Сплит. Тие не знаеја кај кого дојдоа, а потоа сите застанавме, Петар беше во средина со гитара и ја отпеа „Милиција тренира строгочу“. ”

Доколку имала можност да биде домаќин на некоја ѕвезда, би сакала да и ја отвори вратата на британската пејачка Адел …

„Би сакал Адел да дојде со гитарата, сама. Мислам дека таа е одлична жена, дека е наша и дека таа, не само како пејачка, туку и како личност, би се вклопила многу брзо меѓу нас“.

Таа се сети и на незаборавниот концерт во еден клуб во близина на Пула.

„Тргнавме околу пладне, снегот паѓаше ненормално, па заглавивме, патувавме 12 часа. Тоа беше снежна виулица, луд ница. Луѓето влегоа во клубот и ме чекаа до 3.30 часот навечер, никој не излезе. Се шминкав во автомобилот, а концертот траеше до пет часот наутро “.

Данијела исто така ја очекува незаборавен концерт на 23-ти септември во рамките на „Концерт во вашиот дом“ кога ќе пее во градината, дворот и на тераса.