Home Естрада Се огласи сопругот на Тања Савиќ од Австралија – имаше што да...

Се огласи сопругот на Тања Савиќ од Австралија – имаше што да каже

Борбата на Тања Савиќ да ги види нејзините синови, кои нејзиниот сопруг Душан Јованчевиќ ги однесе од Србија во Австралија на почетокот на март, продолжува.

-Луѓето мислат дека дадов согласност и дека сега ги барам децата назад. Навистина не е така. Буквално ми ги кид напираше децата. Бев со мајка ми и тато во Радинац кога се скаравме и во една прилика ќе кажам зошто. Тој веќе го стори тоа еднаш пред неколку години, но потоа отидов по нив – рече Тања и додаде:

-Ми ги зеде сите пари. Не му се важни само децата, тој го стори тоа точно како што беше планирано. Не му беше дозволено да префрли повеќе од 10.000 евра преку граница.

Собирав пари за недвижен имот, затоа што секогаш плаќав кирија. Тој не сакаше да купи ништо во Србија. Знам дека купи деловен билет за 20000 евра, мој, се разбира. Постои опција дека тој купил билет за 5.000 евра, дека тој рекол „мама не може да патува, таа е настината“ и дека го пуштиле да си оди.

 

Потроши толку многу пари, беше толку бездушен … Знае дека не работам. Парите ги префрлил во куферот. Дали знаете дека не смеете да изнесете толку пари од Србија, рече пред некое време Тања Савиќ.

И додека пејачката се обидува од своја страна да ја објасни семејната состојба во јавноста, се огласи и таткото на децата.

Во кратката изјава за „Стар“ од „Кенгур Ленд“, тој рече дека ја следи состојбата во Србија и пишувањата по медиумите поттикнати од неговата сопруга, познатата пејачка Тања Савиќ.

-Видов секакви приказни кои кружат низ српските медиуми, но не само тоа. Сè уште нема потреба да се даваат изјави и јавно да се рекламираат.

Треба ли да објаснам дека ги однесов децата во Австралија за да ги спасам од короната? А, факт е дека мојата сопруга не сакаше да дојде со нас, а можеше – рече Душан.

Приказната на Тања и Душан засега не се совпаѓаат.