Home Естрада Станија првпат јавно проговори што работела порано и како ги спечалила првите...

Станија првпат јавно проговори што работела порано и како ги спечалила првите пари

Станија Добројевиќ неодамна го продаде станот во Нови Сад и купи нов во Рума, кој сè уште е во изградба.

Сè додека не се среди новиот дом, таа поминува време во семејната куќа во Рума, каде што секој ден го снима семејството, вежба, работи, готви.

Овој месец започна новата сезона на реалното шоу „Задруга 4“, а меѓу учесниците се: Станија Добројевиќ, Кристијан Голубовиќ, Мики Ѓуричиќ…

Српските медиуми сега пишуваат колку наводно ќе изнесуваат хонорарите на некои од станарите на ова реално шоу.

Станија Добројевиќ се наведува како најголема ѕвезда на „Задруга 4“, а бидејќи влезе во „Задруга 2“ за 2000 евра на неделно ниво, се зборува дека за истата сума ќе биде дел и од новата сезона на реалното шоу.

Станија Добројевиќ живее со години во Америка, а како што сега откри, нејзиниот пат до парите не бил лесен.

Таа рече дека своите први пари ги заработила продавајќи сувенири и дека потоа и ги вратила на мајка си сите пари што ги вложила во нејзиното патување.

“Работев во продавница за сувенири, иако во тоа време не знаев добро јазик. Заработив 6.000 УСД за едно лето. Ги вратив сите пари на мајка ми и ми останаа доволно пари за колеџ.

Потоа, следната година, почнав да ги инвестирам тие пари на берза. Сите мои колеги од мојот факултет го сторија истото и заработуваа двојно повеќе, но јас изгубив сè.

Го поминав целото лето работејќи цел ден, работев две работи и сè што заработив, изгубив. Моите пријатели дури и денес така заработуваат, но јас се плашам и никогаш повеќе не би инвестирала ни денар “, рече таа.

Станија се врати во Америка по трет пат, но успеа да се вработи во казино, каде напредуваше брзо.

“Кога отидов во Америка по трет пат, се отвори конкурс за работа на казино. Требаше да одам на курс две недели. Зедов со себе во Америка само 400 евра за да имам додека не почнам да работам.

Сакав веднаш да почнам и се вработив, но платив за тој курс. Ризикував и започнав да работам. За неколку месеци на сметка имав 15.000 долари.

Тоа беше многу за студент и сега е, а потоа започнав да заработувам 1.000 УСД за една недела. Реков: “Јас нема да се вратам во Србија додека не ги заработам првите 100.000 долари!”. Така и беше “, тврди Станија и додаде дека многу богати мажи се коцкале со неа, но особено се сеќава на еден грк.

“Јас се покажав како најдобриот работник и сите доаѓаа на мојата маса да се коцкаат. Така дојдоа претежно милионери, а еден Грк ни остави бакшиш од 70 000 долари.

Сите ме сакаа затоа што имав убава насмевка, секогаш бев негувана, додека другите девојчиња доаѓаа со мрсна коса и не беа насмеани. Наскоро станав супервизор, а на крајот заштитно лице на казиното “, заклучи во приказната Станија Добројевиќ.