Home Живот Една тажна работа засекогаш му го смени животот на познатиот пејач

Една тажна работа засекогаш му го смени животот на познатиот пејач

Феноменот на Жељко Самарџиќ е тоа што тој стана многу популарен во зрелите години, и тоа откако по војната во Босна и Херцеговина се пресели во Белград. Пејачот често знае да изјави дека пресвртница во неговата кариера е песната „Сипајте још једна виски“, по која сите го запознаа.

Самарџиќ е најгорд на своите деца во животот, трите ќерки кои ги има со сопругата Маја.

Сања и Даниела не сакаат да се експонираат во јавноста, додека Миња беше дел од јавниот живот до пред неколку години.

Миња Самарџиќ го наследи својот талент за пеење од нејзиниот славен татко, па во 2010 година ја сними својата прва песна. Жељко и Маја имаат двајца внуци и една внука: Лука, Алекса и Нина.

Но, една траге дија го одбележа животот на пејачот пред многу години. Имено, тој го загуби синот, а сега откри дали е еден од оние кои ја задржуваат својата болка за себе или зборуваат за тоа.

Неспорниот миленик на женската публика не сака да зборува за таа не среќа. Всушност, за сите овие години, пејачот само кратко раскажа во едно интервју за болката што не поминува ниту денес.

Неговиот син, кого го доби со сопругата Маја по раѓањето на нивната прва ќерка Сања, поч ина во осумдесеттите години, како бебе, само неколку месеци по породувањето.

– Нашто второ дете беше син кој се упокои како бебе, а тоа се рани кои не зараснуваат додека сте живи. Остана бескрајна тага и празнина. Сфатете дека за тоа не сакам да зборувам“, беше сето она што Самарџиќ го рече.

– Сите имаме свои проблеми. Сите сме притиснати од товари на кои се напишани нашето име и презиме.

Луѓето ретко сакаат да гледаат на животот од туѓи чевли. Јас сум еден од оние кои не сакаат да ги оптоваруваат другите, па дури и со возраста, човекот учи како да ја поднесува својата болка – рече Самарџиќ во разговор за „Курир“.

Пејачот исто така ги сподели своите размислувања на темата „дали болката го прави човекот посилен или послаб“.

– Па, тешко е да се одговори на тоа прашање. Претпоставувам дека повеќето луѓе учат на животот како да се стават во некои тешки ситуации. Тие велат: „Она што не те убива, те прави посилен“.

Жељко Самарџиќ се осврна и на моменталната состојба со пандемијата поради вирусот.

– Се снаоѓам како што знам и умеам. Одмарав и уживав некое време додека не се изморив од тоа. Прекумерното слободно време понекогаш може да биде поголем товар од недостатокот, па затоа морав да се прилагодам на новите околности.

Можеби сум навикнат да не работам сега. Размислувам за тоа што го правев цел живот, а тоа се концерти, патувања и сè што значи тоа.

Повеќе време минувам дома, но во последно време и во студио… – истакна пејачот, и откри дека во моментов не е во лоша финансиска состојба.