Home Вести Свет Дури 4 добитници на лотаријата во Мичиген

Дури 4 добитници на лотаријата во Мичиген

Лотаријата на американската држава Мичиген соопшти дека четири лица освоиле 1,05 милијарди долари како наградата во играта Mega Millions со еден билет, но тие ќе поделат 557 милиони по оданочувањето, објави АП..

„Детроит Фри Прес“ додава дека победничкиот билет е купен во округот Окланд на 22 јануари, а наградата е најголема досега во историјата на лотаријата во Мичиген.

Групата од четири победници се нарече себеси „Wolverine FFL Club“.