Однапред ги собрале поклоните во плик, па младенците ја откажале свадбата

За некои младенци свадбите станаа повод за добра заработка. Се бараат пари во плик, грепки место цвеќиња, посебни подароци.Но, ова...

“Стави капа, ќе настинеш на ова ладно”: Дали мајките и бабите се во право?

Со векови наназад родителите ги предупредуваат своите деца да не зилегуваат надвор на студено време без шал, во тенка јакна...

„Ако бев бугараш – немаше да трчам во Македонија да го видам својот ослободен...

За Христо Татарчев основач на ВМРО: „Во време на обединувањето (се однесува на обединувањето на Бугарија со Источна Румелија во 1885...

Сега е познато зошто авионите ја одбегнуваат рутата преку Тихиот океан која е најкратка...

Првата причина очигледно е здраворазумничка – Пацификот е најголемиот океан на светот и ако доде до некој проблем со авионот,...

Сами може да откриете дали вашиот мобилен телефон се прислушкува

Мобилните телефони се посебна мета за прислушкувачите. Постојат најразлични начини како илегално може да ви го прислушкуваат телефонот, од инсталирање...

(ВИДЕО) Реакцијата на малиот Александар поради неговата мајка – таткото веднаш ја снимил

Таткото забележал сладок момент кога двегодишно момче се налутило, бидејќи неговата мајка „отрчала “ на работа без да го бакне. Вознемирениот...

Нова шема за крадење од автомобилите – внимавајте да не наседнете

Измамниците користат нови методи за да ги ограбат возачите на патот при што ги блокираат. За таа цел користат најобична...

Кој е посреќен: оние што чуваат мачка или оние што чуваат куче? Еве што...

Последното американско истражување подразбирало општа цосијална анкета која за првпат вклучила низа од прашања за сопствениците на домашни миленичиња. Анкетата...

Што значи ако христијанин носи црвен конец: Има посебно значење

Најчесто им се врзува околу раката на новороденчињата. Носењето на црвен конец околу рачниот зглоб против уроци е стара традиција на...

Исчистете еден агол од куќата и ставете го ова за да ја отклучите среќата...

Секако, за да имате доволно пари треба да напорно да се работи и да се напредува. Сепак, според старата филозофија,...