Ќе стави ли крај на понижувачкото вадење Бугарски пасоши новиот закон од Германија

Дали новиот закон во Германија воедно ќе биде и крај на големата „потрошувачка“ на бугарските пасоши? Според последните проценки, во Германија...

Македонец со пасош од жена му се обидел да ја ,,шверца” шваљерката во Америка

Македонски кој живее во САД, го искористил пасошот на својата сопруга за да ја внесе љубовницата, исто така Македонка, од...

Живеам во Америка и богат сум, ама ти имаш лоша душа брате, не ти...

Одамна сум дојден овде во Америка, ама никогаш не си ги заборавив корените. Си ја сакам Македонија, таа ми е...

Австрија објави кои професии им требаат – се бараат фризери, молери, столари

Австриското Министерство за труд и социјални прашања објави листа на дефицитарни работни профили за 2020 година, врз чија основа би...

(ВИДЕО) „Земјо Македонска” ечеше среде Сиднеј – Македонците во Австралија ги крена на нозе

Националниот ансамбл Танец синоќа во Сатерленд Ентертејмент центарот во Сиднеј ја заврши својата Австралиска турнеја со наслов – Танец –...

За инает на оние кои мешаа политика во култура, ,,Танец” одржа концерт за паметење...

Толку сме исполитизирани, што дури и настан од културата не може да помине без политички етикети, квалификации, бојкоти. Најнова жртва...

Стјуардесата Маја објасни која е главната цел на девојките од Балканот кои одат да...

Стјуардесата Маја објаснува какви мажи “посакуваат“ девојките кои од овие простори одат во Дубаи. -Либанците. Иначе се ниски, но затоа имаат...

Едно да ви кажам, подалеку од наши во странство – само пакост ќе сакаат...

Пред шест години се решивме фамилијарно да се преселиме во Шведска. Моите родители најдоа работа преку едни пријатели од Босна...

Нашите во Германија – а Германците бегаат во две за нив омилени држави

Ширум Европа се зголемува бројот на возрасни работници, покажуваат статистиките на Евростат. За пет години, од 2013 до 2018 година...

Мартин Вучиќ: Македонците во Австралија се разединети како никогаш порано

Мартин Вучиќ, кој е директор на ,,Танец", заедно со уметниците е во Австралија кде треба да се одржат врвни концерти...