Данска е една од првите земји која подготвува дигитален пасош за имунизација

Состојбата со пандемијата во Европа, како да се стишува. Слично е и кај нас. Сепак, сега големи дилеми на здравствените...

Поради новите правила за влез во Германија, на Македонци не им беше дозволено да...

Како што е познато, од неделата (24.01.2021) во Германија почнаа да важат нови, заострени, правила за влез во земјата. Сојузната...

Финска нуди 90 дена пробен живот и работа

Од Финска информираат дека примиле повеќе од 5.300 апликации за еден месец откако понудија програма за мигранти работници во технолошката...

Многумина се враќаат во родните краишта од Германија и Швајцарија – причина се трошоците...

Европски пензии, српски живот. Процентот на Срби кои живеат во странство и планираат да се вратат не е мал, но...

Визер воведува нова атрактивна линија – за првпат лет од Скопје до дестинација надвор...

Пред неколку дена од Визер, најголемиот авиопревозник во нашата држава кој има најмногу летови од и до македонските аеродроми, информираа...

Германија повторно ќе дава парична помош на граѓаните – познато кому сè ќе следува

Јенс Шпан германскиот министер за здравство денеска изјави дека е целосно посветен пред крајот на зимата да се почне со...

Ми го променија авионскиот билет без да знам, а потоа и ми наплатија за...

Во услови кога авионскиот сообраќај минатата година беше значително намален, а неколку месеци во многу држави и комплетно откажан, авиокомпаниите...

Со Германците нема шега: Познато колку ќе ве чини ако ги прекршите мерките за...

Воведувањето на заштитни мерки против Ковид-19 е поврзано со широк каталог на казни во случај на нивно кршење. Во Германија...

(ФОТО) Новица пее меѓу згодни девојки, Татјана го снима и нема гајле

Татјана Лазаревска и Новица Василевски веќе шест години живеат во Мелбурн, Австралија, заедно со двајцата синови, Петар и Стефан. Неодамна, Тања...

Пред изборите, од Бугарија важно известување кое се однесува и на Македонците со бугарски...

Како што веќе од претходно е познато, на 4 април 2021 година во Бугарија ќе се одржат парламентарни избори. Многу...