Македонците ќе можат брзо како никогаш до сега до бугарски документи, но ќе има...

Пратениците на ВМРО објавија нова законска иницијатива, што предвидува воведување на нов личен документ за луѓето со бугарско потекло, кои...

Креатор на новиот НБА шампион е Македонец – човек чиј татко го сакаа сите...

Екипата на Торонто Репторс за првпат во својата 24-годишна историја стана НБА шампион. Можеби помалку познат факт е тоа дека...

Се повеќе туристи го посетуваат светото место на Македонците во Австралија

Сместен во најелитниот луксузен предел во далечната Австралија, православниот храм посветен на Света Недела во Голд Кост мами голем број...

Наместо да си седев дома со најмилите за Бајрам, јас на пат и ова...

Последните десет години, сè повеќе Балканци се одлучуваат својата егзистенција да ја вадат возејќи камиони низ западна Европа. И додека...

Нов закон во Германија со кој квалификуваните Македонци ќе добијат полесно вработување

По долгогодишните поплаки на бизнис заедницата во Германија, конечно промени во законот. Наскоро ќе можете полесно да се вработите во...

Вие многу гледате филмови и се плашите но едно ќе ви кажам – Њујорк...

Галама здраво. Потекнувам од Виница и во Ам,ерика живеам веќе осум години. Одтидов преку work and trawel и потоа успеав...

Балканци, меѓу кои и Македонци чистат риба во Америка и заработуваат многу

Meѓу Балканците најнов тренд за брза заработувачка стана Алјаска. Се повеќе невработени, но и оние кои имаат мали примања се...

И овде во Шведска ми се тупоса мајка и на жена ми

Потекнувам од работничко семејство. Двајцата мои родители се стечајци. Мајка ми од поранешната фабрика "Црвена Sвезда", татко ми од МЗТ....

Поради суша во Австралија, Сиднеј воведе огромни парични казни

Сиднеј денес објави дека ги воведува првите големи ограничувања на водата во изминатите десет години за справување со сушата што...

Помина времето кога во Германија имаше по стотина кандидати за работно место – сега...

Германија за многу луѓе е ветената земја. Но, оние кои таму живеат и добиле работа истакнуваат дека животот таму воопшто...