На баба Мира со години никој не и влегол во куќата, па пушти солзи...

Бабата Мира (81) од Витез во Босна и Херцеговина најдобро знае колку осаменоста може да биде тешка и тишината да...

Ги тријам садовите, во мислите се карам со маж ми, а пред очи ми...

Кога бев мала, често се шегувавме дома дека мајка ми јаде “на нога”, оти искрено ретко го окупираше своето столче...